روکش ورق ام دی اف mdf

ورق های ام دی اف کاربردهای بسیار گسترده ای در زمینه تولید کابینت، مبلمان، تخت خواب و سایر اقلام دکوراسیون داخلی دارد.( برای آشنایی با کاربردهای ورق های ام دی افmdf این مقاله را بخوانید) و مغزی ام دی جزو پرکاربردترین مغزی ها می باشد، اما این ورق نقاط ضعف های بزرگ بسیاری دارد از جمله ضعف در برابر رطوبت، مقاومت کم در برابر فشار و… ، برای برطرف کردن این نقاط ضعف، ورق ها می توان از انواع روکش ها استفاده نمود. در این مقاله به توضیح این موضوع می پردازیم.

ام دی اف

انواع روکش ورق ام دی اف mdf

روکش های ورق های ام دی اف به دو دسته اصلی طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شود، از آنجایی که قیمت روکش های طبیعی بسیار بالا است بیش تر از روکش های مصنوعی استفاده می شود در زیر به معرفی تعدادی از روکش های مصنوعی می پردازیم.

  • روکش ملامینه
  • روکش کاغذی
  • روکش چوبی
  • روکش ترموپلاستیک
  • روکش لمینت

روکش ملامینه

این نوع روکش از ترکیب چسب با کاغذهای ترکیبی یا دکوری ساخته می شود و در فرآیند نصب آن نیازی به چسب نمی باشد و می توان به راحتی این نوع روکش را به سطح مورد نظر چسباند، روکش ملامینه از نطر اقتصادی نیز بسیار مفقرون به صرفه می شوند و امروزه کاربرد بسیار وسیعی در صنایع دکوراسیون داخلی دارند.

این نوع روکش هم از لحاظ مقاومت در برابر رطوبت و هم از لحاظ سایش و مقاومت در برابر حرارت قابلیت ها و خواص مکانیکی مناسبی دارد و با نصب بروی ورق ها مقاومت و زیبایی منحصر به فردی را به ارمغان می آورد.

روکش کاغذی

این نوع روکش که در بازار با لترون نیز شناخته می شود و نام لترون که یک برند می باشد همانند نام تاید برای شویندها، برای این نوع روکش نیز استفاده می شود. این نوع روکش ها از لحاظ ابعادی بسیار متنوع می باشند و همچنین نصب آن بروی ورق ام دی اف mdf بوسیله ی چسب و پرس می باشد.

پوشش ها و روکش های کاغذی تنوع رنگی و ابعادی بسیار گسترده ای دارند و معمولا در در مرحله آخر و برای روکش نهایی استفاده می شوند، صاف و صیقلی بودن سطوح برای چسباندن این روکش های بسیار با اهمیت است و کیفیت کار خروجی را تعیین می کند، لازم به ذکر است این نوع روکش ها بسیار ارزان بوده و در مقایسه با سایر انواع روکش خواص مکانیکی و مقاومت در برابر رطوبت پایینی دارد.

روکش چوبی

همانطور که از اسمش پیداست این نوع روکش از وزق های نازک چوبی ساخته شده است بنابراین در نگاه اول تنوع رنگی و طرحی پایینی دارد ولی با توجه به زیباییی منحصر به فرد ورق های چوبی نگاه هر بیننده ای را به خوده خیره می کند همچنین با توچه به جنس چوب بودن این نوع روکش می توان گفت که خواص مکانیکی پایینی ئر برابر سایش و فشار دارد و همچنین در مقابل رطوبیت ضعیف عمل می کند.

روکش ترموپلاستیک

این نوع روکش از مواد ترموپلاستیک ساخته شده است و دارای انعطاف بسیار بالایی می باشد از این نوع روکش بیش تر در جاهایی استفاده می شود که سطح ورق کاملا صیقلی نباشد و اعوجاج بسیار بالایی داشته باشد. این نوع روکش ها شامل ورق های pvc و ورق های آکرلیک می شود. ناگفته نماند این نوع روکش های رات می توان یکی از روکش های مصنوعی مهم نام برد.

روکش لمینت

امروز نام لیمنت در خیلی از جاها به گوش ما می خورد این نوع روکش ها کاربردها ی بسیار زیادی در تولید انواع ورق های ام دی اف دارد. این نوع روکش جزو مطرح ترین روکش ها می باشند و در سه نوع ۱-تحت فشار بالا ۲- لمینت فشرده ۳-لمینت فشرده پیوست می باشد. این سه نوع ورق های لمینت در برخی خواص مکانیکی با یکدیگر تفاوت اساسی دارند.